verslag ledenbijeenkomst 11-08-2016

Verslag bijeenkomst leden Brabantse Wijnbouwers woonachtig in Noord-Holland.

Datum: 11 augustus 2016 Plaats bijeenkomst: Wijndomein Saalhof Wognum

Om 19.30 uur werden we ontvangen door Siem met  koffie en koek. Dirkjan had een lijst gemaakt van leden van de BWB woonachtig in Noord-Holland en deelde die uit met het verzoek om te controleren en zo nodig aan te vullen.

Na de koffie eerst een rondje kennismaken want een aantal leden kende elkaar nog niet. We probeerden er meteen achter te komen wat de wensen waren van de verschillende leden.

Hieronder treft u een korte samenvatting:

Van de 28 leden waren er 12 aanwezig. ( En dan bedenken, dat er 3 leden wel wilden komen maar door omstandigheden verhinderd waren en dat een aantal op vakantie was. Dan houden we ongeveer 10 leden, die de contacten met Noord-Brabant voldoende vinden.


Men wil wel graag het adres van de wijngaard want het is leerzaam om af en toe rond te kijken. ( Mocht dat niet zelfstandig kunnen dan graag even aangeven hoe men jullie wijngaard kan bezoeken. ) Dus graag het adres van je wijngaard naar:

info@noordhollandsewijnboeren.nl\

De meeste leden willen een volgende bijeenkomst met het thema: jonge wijn. Ze nemen hun wijn mee om te proeven. De bijeenkomst wordt gehouden in de derde week van november

Plaats? ( ik wacht wel op een paar aanbiedingen )

Ook zou het prettig zijn als de leden weten wat voor soort druiven er op de wijngaard staan. Heb je zelf bijvoorbeeld Rondo en wat vragen, dan kijk je welke collega ook Rondo heeft en dan kun je gericht vragen. ( blijkt dat de BWB al een site hebben met alle beplanting.)

Bij het vragenrondje kwam ook nog de vraag van André Jans, die met zijn vrouw een wijngaard op Madeira hebben. Wie heeft wat informatie over gisten, die je in warme streken kunt gebruiken. ( 35 graden. ) En hoe verloopt de vinificatie dan?

Uiteraard hebben we op de eerste bijeenkomst ook enkele wijnen mogen proeven. Ze werden allemaal zeer gewaardeerd. ( En samen met de verschillende kazen en nootjes werd het nog even genieten…)

Tot in november.

Met vriendelijke groeten,

 

Dirkjan Kortenoever

info@noordhollandsewijnboeren.nl